Microsoft's new browser doesn't work on TAM??? - Talk About Marriage
Technical Difficulties? If you are having problems using the site, this is the place to post.

User Tag List

 9Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
post #1 of 21 (permalink) Old 09-05-2016, 09:23 PM Thread Starter
Member
 
Prodigal's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: My side of the street
Posts: 2,672
Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Explorer was fine, but the new Microsoft Edge does NOT work on this site. It causes constant pauses when attempting to type a response, and it buffers, buffers, buffers ...

I thought I had a virus on my hands until I switched to Google Chrome this afternoon. Now, there is no problem whatsoever.

So what is up with Edge causing the maddening slowness? It took me about five minutes to post a two sentence response!


I refuse to make anyone a priority in my life who considers me nothing more than an option.

You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.
Prodigal is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 21 (permalink) Old 09-05-2016, 09:43 PM
Moderator
 
EleGirl's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: New Mexico
Posts: 31,695
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

I use MS Edge on here all the time.
EleGirl is offline  
post #3 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 12:22 AM Thread Starter
Member
 
Prodigal's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: My side of the street
Posts: 2,672
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Thanks, Ele, for letting me know that. I'll take my laptop back to my computer guy in town. I mean, it was beyond SLOW. I was tapping on a single letter key multiple times to get anything to show up in my response window!

Edge totally bombed, but Chrome is working fairly well, although I still have some buffering while typing a response.

I refuse to make anyone a priority in my life who considers me nothing more than an option.

You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.
Prodigal is offline  
 
post #4 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 12:28 AM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 999
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Explorer is the #1 browser for downloading other browsers like Chrome, Firefox, and Opera.
becareful2 is offline  
post #5 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 11:55 AM
Member
 
BetrayedDad's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
Location: USA
Posts: 2,973
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by becareful2 View Post
Explorer is the #1 browser for downloading other browsers like Chrome, Firefox, and Opera.
I don't agree but I can't deny the hilarity of that comment.

I used to have ALOT of crashes with IE and TAM but lately it seems to have gotten much much better.

Whatever your doing or not doing TAM IT admins.... keep it up!

“When someone shows you who they are, believe them the first time.” - Maya Angelou
BetrayedDad is offline  
post #6 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 07:41 PM Thread Starter
Member
 
Prodigal's Avatar
 
Join Date: Feb 2011
Location: My side of the street
Posts: 2,672
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by becareful2 View Post
Explorer is the #1 browser for downloading other browsers like Chrome, Firefox, and Opera.
I asked for constructive help here, not smart-a$$ responses. I'll request Ele contact the folks who developed this site. I'm having a serious problem. You were no help.

AND I DON'T HAVE EXPLORER. THAT IS DEFUNCT. IT IS NOW EDGE.

Allow us stupid minions to get REAL assistance.

I refuse to make anyone a priority in my life who considers me nothing more than an option.

You can't start the next chapter of your life if you keep re-reading the last one.
Prodigal is offline  
post #7 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 08:12 PM
Moderator
 
MattMatt's Avatar
 
Join Date: May 2012
Location: England
Posts: 18,687
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by Prodigal View Post
Thanks, Ele, for letting me know that. I'll take my laptop back to my computer guy in town. I mean, it was beyond SLOW. I was tapping on a single letter key multiple times to get anything to show up in my response window!

Edge totally bombed, but Chrome is working fairly well, although I still have some buffering while typing a response.
Sounds like your computer might need to be cleaned and defragged, perhaps?

http://mygeneralblog1.blogspot.co.uk
http://mygeneralblog1.blogspot.co.uk...-cheaters.html (Be afraid UK cheaters! CheaterVille has come to the UK!
MattMatt is offline  
post #8 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 08:49 PM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 999
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by Prodigal View Post
I asked for constructive help here, not smart-a$$ responses. I'll request Ele contact the folks who developed this site. I'm having a serious problem. You were no help.

AND I DON'T HAVE EXPLORER. THAT IS DEFUNCT. IT IS NOW EDGE.

Allow us stupid minions to get REAL assistance.
Touchy...

Get the latest Edge version and get the latest Windows updates.

Go into Task Manager and see if Edge takes up 100% CPU resources.

Last edited by becareful2; 09-06-2016 at 09:05 PM.
becareful2 is offline  
post #9 of 21 (permalink) Old 09-06-2016, 09:22 PM
Moderator
 
EleGirl's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: New Mexico
Posts: 31,695
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by Prodigal View Post
Thanks, Ele, for letting me know that. I'll take my laptop back to my computer guy in town. I mean, it was beyond SLOW. I was tapping on a single letter key multiple times to get anything to show up in my response window!

Edge totally bombed, but Chrome is working fairly well, although I still have some buffering while typing a response.
Yes, I do have that same problem... TAM is very slow sometimes. It can be impossible to type of post in a post window. What I've been doing is to type out most posts in M Word and then cut/pasting them into a TAM window.

I think that the culprit is the video ad that runs in the top right of the TAM page. Some of the ad videos are eating up so much in resources that it basically freezes TAM. It's terrible.

A lot of users are installing ad blockers. My son is telling me to install one.

I do not use chrome because every time I do I get a gazillion viruses. I don't know why this happens to me with chrome, but I've come to not trust it at all.
EleGirl is offline  
post #10 of 21 (permalink) Old 09-07-2016, 09:54 PM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 999
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

You got this fixed, yet? Post your laptop make and & model so I can look up the specs. I am currently using a really old Dell desktop (Dimension 4300) with no hardware upgrade and I browse TAM with no problem. I have a fast build sitting on the side that I've yet to break in.

becareful2 is offline  
post #11 of 21 (permalink) Old 09-08-2016, 10:34 AM
Member
 
rockon's Avatar
 
Join Date: May 2016
Location: land of liquid sunshine (Florida)
Posts: 789
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by EleGirl View Post
Yes, I do have that same problem... TAM is very slow sometimes. It can be impossible to type of post in a post window. What I've been doing is to type out most posts in M Word and then cut/pasting them into a TAM window.

I think that the culprit is the video ad that runs in the top right of the TAM page. Some of the ad videos are eating up so much in resources that it basically freezes TAM. It's terrible.

A lot of users are installing ad blockers. My son is telling me to install one.

I do not use chrome because every time I do I get a gazillion viruses. I don't know why this happens to me with chrome, but I've come to not trust it at all.
EleGirl, ad blockers are a must have for TAM. I once used an old laptop with windows xp (remember that?) and logged into TAM and no ad block. Site was unusable. Installed ad block and even with windows xp this site was smooth and problem free.

Last edited by rockon; 09-08-2016 at 10:41 AM.
rockon is online now  
post #12 of 21 (permalink) Old 09-08-2016, 11:41 AM
Forum Supporter
 
blueinbr's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 6,021
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by MattMatt View Post
Sounds like your computer might need to be cleaned and defragged, perhaps?
Cleaning maybe. She needs to reboot, clean the history and cookies etc, then reboot again. Maybe even reinstall the browser and then run the updates.

Defragging only works with a traditional drive. A solid state drive should not be defragged.
blueinbr is offline  
post #13 of 21 (permalink) Old 09-08-2016, 11:43 AM
Forum Supporter
 
blueinbr's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 6,021
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by rockon View Post
EleGirl, ad blockers are a must have for TAM. I once used an old laptop with windows xp (remember that?) and logged into TAM and no ad block. Site was unusable. Installed ad block and even with windows xp this site was smooth and problem free.
Totally true. A couple weeks ago I was averaging 9-10 blocked ads per page. Now it is up to 15-20.
blueinbr is offline  
post #14 of 21 (permalink) Old 09-08-2016, 11:53 AM
Moderator
 
EleGirl's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
Location: New Mexico
Posts: 31,695
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by blueinbr View Post
Totally true. A couple weeks ago I was averaging 9-10 blocked ads per page. Now it is up to 15-20.
Looking at this from the point of view of TAM as business. If they cannot generate ad revenue, they are not going to be around long.

I think that the video ads are the biggest problem.
EleGirl is offline  
post #15 of 21 (permalink) Old 09-08-2016, 12:02 PM
Forum Supporter
 
blueinbr's Avatar
 
Join Date: Dec 2015
Posts: 6,021
Re: Microsoft's new browser doesn't work on TAM???

Quote:
Originally Posted by EleGirl View Post
Looking at this from the point of view of TAM as business. If they cannot generate ad revenue, they are not going to be around long.

I think that the video ads are the biggest problem.
I fully understand that but they make it so difficult to use because of the ads that we are almost forced to block them.
blueinbr is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on Talk About Marriage, you must first register. Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

Important! Your username will be visible to the public next to anything you post and could show up in search engines like Google. If you are concerned about anonymity, PLEASE choose a username that will not be recognizable to anyone you know.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dealing with jealousy at work findpeace General Relationship Discussion 100 01-30-2016 12:18 PM
When ED medicines don't work Safari Sex in Marriage 2 12-14-2015 07:15 PM
TAM causing problems in my marriage Mulligan General Relationship Discussion 45 12-11-2015 01:35 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome